19 Φεβρουαρίου 2013

"ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ" ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΩΛΗΣΗ ΟΠΛΩΝ, ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΛΑΝΤ....

         
Μπορεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, να διαβεβαίωσε στη συνάντηση που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό σήμερα, Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου, πως δεν ήρθε για να μας πουλήσει όπλα, δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να νοικιάσει…Σύμφωνα με τη γαλλική Le Figaro, «η Ελλάδα θα νοικιάσει δύο φρεγάτες από τη Γαλλία για την ενίσχυση του πολεμικού της ναυτικού με την προσδοκία μιας “επανεκκίνησης” των στρατιωτικών προμηθειών, από τη Γαλλία είπε γαλλική κυβερνητική πηγή στο περιθώριο της επίσκεψης Γάλλου Προέδρου, στην Αθήνα».
Όπως σημειώνει το onalert.gr, επικαλούμενο τη Le Figaro,  η «επί της αρχής» συμφωνία θα πρέπει να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης -στο τέλος Φεβρουαρίου-στην Αθήνα, του Γάλλου υπουργού Άμυνας Jean-Yves Le Drian, είπε η ίδια πηγή.
Και οι «ενοικιάσεις» δεν σταματούν στις φρεγάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται επίσης από την Le Figaro, η Γαλλία θα νοικιάσει και τέσσερα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας στην Ελλάδα.
Στο ρεπορτάζ της επισημαίνει ότι οι συζητήσεις για τις φρεγάτες Fremm, διαρκούν εδώ και χρόνια και αφήνεται να εννοηθεί ότι εμπόδιο για την ολοκλήρωση τους είναι οι γερμανικές αντιρρήσεις

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου