16 Φεβρουαρίου 2013

Ικανοποίηση ΟΟΣΑ για τη λιτότητα στην Ελλάδα



Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) χαιρετίζει σε έκθεσή του τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και την μείωση μισθών για τους νέους στην Ελλάδα.


Η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό “αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης, αυξάνει τις ποινές για όσους συνταξιοδοτούνται πριν τα 65 και μειώνει τη γενναιοδωρία των συνταξιοδοτικών επιδομάτω픨αναφέρει η έκθεση του ΟΟΣΑ που εκφράζει ικανοποίηση για τη μείωση του βασικού μισθού.

Στην ετήσια έκθεσή του με τίτλο “Προς την  Ανάπτυξη”, που παρουσιάστηκε κατά τη Σύνοδο των G20 στη Μόσχα,  ο ΟΟΣΑ εξετάζει και συγκρίνει την πρόοδο στις χώρες που έχουν επιβάλλει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από το 2011. Σημειώνει τον ταχύ ρυθμό των μεταρρυθμίσεων σε χώρες, που, όπως λέει, το έχουν κυρίως ανάγκη,  όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Παράλληλα σημειώνει τον πιο μέτριο ρυθμό διαρθρωτικών αλλαγών σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία. 
 
Η έκθεση λέει ότι “απαιτούνται ευρείες μεταρρυθμίσεις για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, την ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών και των εισοδημάτων.” 
 
Παρά την ανεργία-ρεκόρ στην Ελλάδα και το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, ο ΟΟΣΑ προτείνει “να δίνονται τα επιδόματα ανεργίας στη βάση του αν  απαντώνται προϋποθέσεις αναζήτησης εργασίας” από τους ανέργους. 
 
Ακόμα, προτείνει μεταξύ άλλων, την άμεση και πλήρη εφαρμογή του σχεδίου για “μια φιλική προς τις επιχειρήσεις Ελλάδα”  με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων χωρίς καθυστέρηση” και την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος με την εφαρμογή ενός “πιο διαφανούς φορολογικού συστήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και τη βελτίωση της φοροείσπραξης.”

ΠΗΓΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου