30 Ιανουαρίου 2013

Συμπλοκές, χημικά και τραυματίες στο υπουργείο Εργασίας.

Συμπλοκές, χημικά και τραυματίες στο υπουργείο Εργασίας

Πέντε τραυματίες και 40 προσαγωγές ήταν ο απολογισμός της αστυνομικής επιχείρησης που ακολούθησε την κατάληψη του γραφείου του υπουργού Εργασίας στην οδό Σταδίου από μέλη του ΠΑΜΕ.
Στον ένα, από τους συνολικά πέντε τραυματίες διαδηλωτές που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, έχει διαγνωστεί απώλεια συνείδησης.
Η αστυνομία προχώρησε στις προσαγωγές των περίπου 40 καταληψιών που είχαν καταλάβει νωρίτερα το γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση με κλούβες των ΜΑΤ, ενώ πορεία προς την ΓΑΔΑ πραγματοποιούν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι υπόλοιποι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπ. Απασχόλησης.
Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση έξω από το κτήριο του υπουργείου. Η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε διαδηλωτές, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Όλα ξεκίνησαν όταν λίγο πριν τις 11, μέλη του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της παράταξης και  γραμματέα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γιώργο Πέρρο, κατέλαβαν τον 8ο όροφο του υπουργείου Εργασίας, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Γιάννη Βρούτση.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταληψίες μπήκαν αιφνιδιαστικά στο κτήριο, ενώ πέρασαν από την είσοδο τμηματικά χωρίς να έχει προηγηθεί πορεία ή άλλη προειδοποίηση.
Μια ώρα αργότερα, οι καταληψίες κατευθύνθηκαν προς την είσοδο του κτηρίου όπου και περικυκλώθηκαν από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.
Επικράτησε ένταση, ξύλο και έγινε χρήση χημικών από την αστυνομία. Τα πνεύματα ηρέμησαν, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα είχαμε επανάληψη των επεισοδίων κατά την προσαγωγή ενός διαδηλωτή.
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και ειδικότερα για τη χθεσινή αναφορά του κ. Βρούτση, ότι το ασφαλιστικό σύστημα «οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων».



ΠΗΓΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου