7 Μαρτίου 2013

Αίγυπτος: Ακυρώνει τη συμφωνία της ΑΟΖ με την Κύπρο...



Το νομοσχέδιο αιγυπτίου βουλευτή προνοεί για την οριοθέτηση νέων συνόρων που περιβάλλουν την οικονομική ζώνη, με την Τουρκία να παρίσταται ως τρίτο μέρος.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να ακυρώσει τη συμφωνία για οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης που υπέγραψε με την Κύπρο προς όφελος της Άγκυρας σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ.

Τα αιγυπτιακά ΜΜΕ επικαλούνται το πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ που μεταδίδει ότι η Νομοθετική Επιτροπή της αιγυπτιακής Άνω Βουλής (Σούρα), ενέκρινε νομοσχέδιο που κατέθεσε ο βουλευτής Καλέντ Αμντέλ Καντέρ ο οποίος υποστήριξε ότι ενδεχόμενη νέα οριοθέτηση των συνόρων στην ΑΟΖ μπορεί να αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στην Αίγυπτο.

Ο Καντέρ φέρεται να δήλωσε ότι η συμφωνία υπεγράφη από την Κύπρο και το Ισραήλ τον Φεβρουάριο του 2003 και ότι με το νέο νομοσχέδιο η Αίγυπτος ακυρώνει τη συμφωνία αυτή με το δικαιολογητικό ότι με βάση τις διεθνείς συμφωνίες, η χώρα είχε το δικαίωμα να παραστεί στην υπογραφή της συμφωνίας.

Το νομοσχέδιο του αιγυπτίου βουλευτή προνοεί για την οριοθέτηση νέων συνόρων που περιβάλλουν την οικονομική ζώνη, με την Τουρκία να παρίσταται ως τρίτο μέρος.


πηγη

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου