12 Φεβρουαρίου 2013

Ιράν: Συνελήφθησαν δύο κόρες του ηγέτη της αντιπολίτευσης

                           


Τις δύο κόρες του ηγέτη της ιρανικής αντιπολίτευσης, Μιρ Χουσεΐν Μουσαβί, συνέλαβαν οι ιρανικές αρχές, μετά από έφοδο στις κατοικίες τους στην Τεχεράνη...

Ο Μουσαβί, ηττημένος των προεδρικών εκλογών του 2009 και ηγέτης του μεταρρυθμιστικού Πράσινου Κινήματος, βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια υπό κατ' οίκον περιορισμό. Όταν ηττήθηκε από τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, αμφισβήτησε τα αποτελέσματα, κάτι που προκάλεσε κύμα μαζικών διαδηλώσεων στη χώρα, οι οποίες είχαν κατασταλεί με βία, με δεκάδες νεκρούς.
Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της χώρας ερευνούσαν τις κατοικίες για ώρες και συνέλαβαν τις δύο γυναίκες, Ζάχρα και Νάργκες, αφού εντόπισαν συγγενείς τους για να παραδώσουν τα παιδιά τους.
Ο Χουσεΐν Μουσαβί και η σύζυγός του Ζάχρα Ραχναβάρντ τέθηκαν σε περιορισμό στις 14 Φεβρουαρίου 2011, ώστε να αποφευχθεί η συμμετοχή τους σε εκδήλωση της αντιπολίτευσης.Το ζευγάρι δεν έχει το δικαίωμα απευθείας επικοινωνίας με τον έξω κόσμο και χρησιμοποιούσε τις κόρες του ως κομιστές μηνυμάτων, τα οποία εμφανίζονταν σε φιλο-μεταρρυθμιστικές ιστοσελίδες.





ΠΗΓΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου