12 Φεβρουαρίου 2013

Ψυχρός εκβιασμός σε 2,5 εκατ. οφειλέτες !!!!Οι κατασχέσεις θα ξεκινούν για χρέος από 300 ευρώ.....


Ρύθμιση ή κατάσχεση

ΕΩΣ ΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΑΠΟ 2,5 ΕΚΑΤ. ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Στενό μαρκάρισμα ασκεί το Δημόσιο σε 2.500.000 οφειλέτες, απειλώντας τους εμμέσως πλην σαφώς ότι, εάν δεν πληρώσουν ή δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους, θα κινήσει διαδικασίες περί κατασχέσεων.
Ουρές αναμένονται τις προσεχείς ημέρες στις Εφορίες, από το στενό μαρκάρισμα που θα ασκηθεί στους οφειλέτες, μικρούς και μεγάλους Χθες το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας, Χάρης
Θεοχάρης, συναντήθηκε με τους διευθυντές των μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής και τους ζήτησε να επισπεύσουν τις διαδικασίες είσπραξης οφειλών, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους μέχρι τις 10 Μαρτίου 2013.
Και τηλεφωνικώς
Οι εφοριακοί υποχρεούνται να ενημερώσουν, είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω επιστολών, τους οφειλέτες. Αν δεν βρουν τους ίδιους, τότε να προσπαθήσουν να ειδοποιήσουν οικεία τους πρόσωπα, ώστε να γνωστοποιήσουν την οφειλή και την επίσκεψή τους στην εφορία. Η ενημέρωση θα τους δίνει περιθώριο 20 ημερών για την εξόφληση ή τη ρύθμιση του ποσού. Διαφορετικά, θα γίνει εφαρμογή της νομοθεσίας περί ανείσπρακτων οφειλών, που σημαίνει ότι θα κινηθεί η διαδικασία περί κατασχέσεων και οι οφειλέτες θα δουν σύντομα τους δικαστικούς κλητήρες να χτυπούν την πόρτα τους.
Οι κατασχέσεις θα ξεκινούν για χρέος από 300 ευρώ. Τα αναγκαστικά μέτρα θα αφορούν:
- Κατασχέσεις ακινήτων και αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, απαγορεύονται οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας έως 31 Δεκεμβρίου 2013.
- Πλειστηριασμούς σπιτιών και οικοπέδων ιδιοκτησίας του οφειλέτη.
- Απαιτήσεις εις χείρας τρίτων (ενοίκια, αμοιβές κ.λπ.).
- Μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς, εφόσον όμως το ποσό αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών είναι μέχρι 1.000 ευρώ το μήνα.
Αν ο μισθός ή η σύνταξη υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση μέχρι του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ.
Πρώτα στη λίστα προς είσπραξη μπαίνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του 2013, ύψους 13,2 δισ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν όσα από τα ληξιπρόθεσμα προηγούμενων ετών θεωρούνται ότι έχουν πραγματικές πιθανότητες είσπραξης.
Οι Εφορίες θα πρέπει πρώτα να προχωρούν στη δέσμευση χρηματικών ποσών που εισπράττουν οι οφειλέτες (μισθούς, συντάξεις, ενοίκια) και εν συνεχεία, αν κριθεί αναγκαίο, να κατάσχουν υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.
Στις περιπτώσεις που τα χρέη ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ δίνεται η δυνατότητα ακόμα και άσκησης ποινικής δίωξης έπειτα από δικαστική απόφαση.

Επαφές Θεοχάρη και στην περιφέρεια

Στο πλαίσιο της επίσπευσης των διαδικασιών είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών, ο γ.γ. Εσόδων θα συνεχίσει τις επαφές του με τους διευθυντές των μεγαλύτερων ΔΟΥ της Αττικής, που συνολικά αποφέρουν άνω του 50% των εσόδων της χώρας, και με διευθυντές μεγάλων ΔΟΥ της περιφέρειας, σε Ηράκλειο, Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Ρόδο.
Ο ίδιος παράλληλα επισπεύδει τη στελέχωση των δικαστικών τμημάτων που εμφανίζουν σημαντικά κενά, ώστε να μπορούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατάσχεσης σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν ανταποκριθούν στο «κάλεσμά» του.


ΠΗΓΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου