1 Φεβρουαρίου 2013

Γενική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου





Στη διοργάνωση 24ωρης γενικής απεργίας για τις 20 Φεβρουαρίου προχωρεί η ΓΣΕΕ, έναν ακριβώς μήνα πριν από το 35ο εκλογοαπολογιστικό της συνέδριο και ενώ η ηγεσία της έχει επικριθεί έντονα για τη «σιγή ασυρμάτου» το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τα τεκταινόμενα στο χώρο των συγκοινωνιών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΓΕΝΟΠ και ο πρόεδρός της, Νίκος Φωτόπουλος, διοργάνωσαν χθες 24ωρη απεργία στήριξης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, υποκαθιστώντας -κατ' αυτόν- το ρόλο που έπρεπε να είχε λάβει η ΓΣΕΕ, και με σαφείς αιχμές εναντίον της.
Εν μέσω των προσυνεδριακών διεργασιών, έντονη είναι και η διαμάχη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΜΕ, καθώς το τελευταίο εμφανίζεται «αδυνατισμένο» στο επικείμενο συνέδριο και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, «χάνει έδρες». Στο γεγονός αυτό αποδίδουν συνδικαλιστές των άλλων παρατάξεων το σκηνικό που έγινε στο υπουργείο Εργασίας, ενώ χθες στελέχη του ΠΑΜΕ Αχαΐας επιτέθηκαν στον γεν. γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θάνο Βασιλόπουλο, υποστηρίζοντας ότι οργάνωσε εκλογές στην Πάτρα για το Σωματείο ΠΑΣΥΕ χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι «το ΠΑΜΕ οργάνωσε εκλογές στην Αιτωλοακαρνανία» σωματείου στο χώρο των τροφίμων-ποτών, χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς και χωρίς να ξέρει πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι ψήφισαν και πότε θα εμφανιστούν τα νομιμοποιητικά έγγραφα στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ διεκδικεί το δικαίωμα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μέτρα για την ανεργία και την άρση της επιστράτευσης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Ανάλογη απόφαση για 24ωρη απεργία την ίδια μέρα στον δημόσιο τομέα αναμένεται να λάβει και η ΑΔΕΔΥ, η οποία χθες πραγματοποίησε 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας και πορεία προς τη Βουλή, αντιδρώντας στην υποβάθμιση του ΕΟΠΥΥ.


ΠΗΓΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου