24 Ιανουαρίου 2013

Χειρόφρενο σε όλα τα μέσα μετά την απόφαση για επιστράτευση στο ΜΕΤΡΟ - "Ταμπουρωνόμαστε και σας περιμένουμε", απάντησαν οι συνδικαλιστές- 24ωρες επαναλαμβανόμενες στον Προαστιακό - Ακινητοποιούνται λεωφορεία, τραμ και ηλεκτρικός μέχρι την λήξη της βάρδιας
- Εντολή στους οδηγούς των τρόλει να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια
- Χατζηδάκης: Δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων - Ανοικτό και το ενδεχόμενο συλλήψεων
- ΓΣΕΕ: Καλούμε την κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει το μετρο της επίταξης
- "Η επταετια της χούντας ήταν κομμουνιστές μπροστά τους", δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων  ΜΕΤΡΟ για την επίταξη
- "Θα νεκρώσουν οι συγκοινωνίες σε όλο το λεκανοπέδιο", δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία
- Η απόφαση ελήφθη στο Μαξίμου  μετά από πολύρωση σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά...
Την επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης μετά την  μαραθώνια σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Η συνάντηση κράτησε 5 ώρες και η κυβέρνηση επέλεξε τη σκληρή γραμμή, καταγγέλοντας τους συνδικαλιστές για εκβιασμό,.
Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από συνδικαλιστές οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους σε απεργίες, παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες από τη δικαιοσύνη.
"Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης" τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
Παράλληλα, είπε ο κ. Χατζηδάκης, η δικαιοσύνη φυσικά θα ακολουθήσει τον δικό της δρόμο σε σχέση με τις έρευνες και τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν λαμβάνοντας τις δικές της αποφάσεις.
Από εκείνη την στιγμή άρχισαν να συγκεντρώνονται στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια εκπόσωποι εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ήδη ανακοινώθηκαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στον Προαστιακό, ενώ τραμ, ηλεκτρικός και λεωφορεία ανακοίνωσαν ότι οι στάσεις εργασίας επεκτείνονται έως την λήξη της βάρδιας.
Στα τρόλει, δόθηκε εντολή στους οδηγούς να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια.
"Η επταετία της χούντας ήταν κομμουνιστές μπροστά τους. Ας έρθουν να μας πάρουν τα κεφάλια. Η συνέλευση των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, διακόπηκε και έρχονται όλοι εδώ. Ταμπουρωνόμαστε, θα αντισταθούμε", δήλωσε ο Αντώνης Σταματόπουλος Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΜΕΤΡΟ.
"Θα νεκρώσουν οι συγκοινωνίες σε όλο το λεκανοπέδιο", δήλωσε ο Αλέξανδρος Κομίνης από το σωματείο εργαζομένων ΟΑΣΑ .

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου