30 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθη ο Ανδρέας Μαρτίνης,πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης συνελήφθη εξαιτίας μη καταβολής                 ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ για 
λογαριασμό του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.



Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της υγείας πρώην πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Ερυθρός Σταυρός” και πρόεδρος του ομώνυμου νοσοκομείου αλλά και επικεφαλής του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης συνελήφθη γύρω στις 12 και 30 το πρωί της τετάρτης από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αμπελοκήπων εξαιτίας μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ για λογαριασμό του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ύψους 7 εκατ. ευρώ.
Ο Ανδρέας Μαρτίνης μεταφέρθηκε με χειροπέδες από άνδρες της αστυνομίας στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων αιφνιδιασμένος από την όλη διαδικασία. Ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε παραιτηθεί πρόσφατα από τη θέση του προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν μετά από έντονες υπόγειες διεργασίες περί της διαχείρισης του νοσοκομείου και στη θέση του είχε αναλάβει ο Γιώργος Χλαμπουτάκης. Ο Ανδρέας Μαρτίνης παρέμεινε στη θέση του αντιπρόεδρου έχοντας ωστόσο τον πρώτο λόγο στο νοσοκομείο. Ένα νοσοκομείο που παρουσιάζει έντονα οικονομικά προβλήματα με τους εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες. Μάλιστα με απόφαση του υπουργείου Υγείας που προωθήθηκε πρόσφατα στη βουλή, δόθηκε ασφαλιστική ενημερότητα ώστε να μπορεί να πουληθεί.
Γεγονός βέβαια που προκαλεί αίσθηση δεδομένου ότι με την έγκριση της κυβέρνησης αλλά και με επίσημες συνομιλίες με το υπουργείο Υγείας, γίνονται “παζάρια” για την παραχώρηση είτε του μάνατζμεντ του Ερρίκος Ντυνάν σε ιδιώτες είτε για την πλήρη πώλησή του.
Σύμωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας: "Συνελήφθη σήμερα το πρωί  στους Αμπελοκήπους,  από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμπελοκήπων, 72χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Ι.Κ.Α. συνολικού ποσού 6.677.408,11 ευρώ.  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών".


ΠΗΓΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου