15 Νοεμβρίου 2012

Η λιτότητα βαθαίνει την ύφεση στην Ελλάδα


«Η λιτότητα βαθαίνει την ύφεση στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος των στο οποίο επισημαίνεται η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 7,2% το τρίτο τρίμηνο του έτους και υπογραμμίζεται ο κίνδυνος εκτροχιασμού του προϋπολογισμού για το 2013.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία είθισται να καταγράφει καλύτερους ρυθμούς κατά το τρίτο τρίμηνο όταν κορυφώνονται και τα έσοδα από τον τουρισμό. Ειδικότερα αυτή τη χρονιά όμως, υπήρξε ο έκτακτος παράγοντας της πολιτικής αβεβαιότητας και των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Οι προβλέψεις για τη μετέπειτα πορεία όμως δεν είναι ευοίωνες, μιας και όπως σημειώνει στους FT ο Πλάτων Μονοκρούσος, επικεφαλής της διεύθυνσης τρέχουσας οικονομικής ανάλυσης της Eurobank, «η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά το τέταρτο τρίμηνο».

«Ο αντίκτυπος της λιτότητας στην παραγωγή μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο σοβαρός από ότι προβλέπεται επί του παρόντος. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη εστίασης σε αναπτυξιακά μέτρα μετά την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου», προσθέτει ο κ. Μονοκρούσος.

defencenet.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου